Baby’s, kinderen en volwassenen die bij ons komen hebben vaak meerdere klachten die met elkaar in relatie staan.

Indicatie bij baby’s

Veel en langdurig huilen betekent dat de baby ergens last van heeft. Soms zijn de symptomen zichtbaar zoals bij reflux of darmkrampjes en veelvuldig oorontsteking. Ook als baby’s zich continu overstrekken of een voorkeurshouding hebben, is er iets aan de hand.

De mogelijke oorzaak is niet goed bewegende nekwerveltjes in combinatie met onderontwikkelde primaire reflexen. Deze baby’s of kinderen zitten vaak niet lekker in hun vel en dit uit zich in hun gedrag door snel heel boos te zijn of verdrietig.  Ook kan dit een heel negatief effect hebben op de senso-motorische ontwikkeling en dus op de motorische mijlpalen zoals kruipen (niet of heel laat) en staan (heel vroeg). Deze baby’s worden vaak gediagnosticeerd met het KISS-syndroom. Wij kunnen deze baby’s helpen met een behandeling op maat.

Reflexintegratie Noord-Nederland kindertekening

Indicatie bij kinderen

Op de peuterspeelzaal en basisschool wordt soms pas duidelijk dat de ontwikkeling niet optimaal verloopt.

Kinderen hebben bijvoorbeeld extra hulp met schrijven, lezen of rekenen nodig. Of het gaat om kinderen die (te) druk zijn, snel afgeleid zijn, onhandig zijn, buikpijn hebben of niet mee kunnen komen met bewegen of sporten. Maar ook kinderen die niet goed met leeftijdsgenootjes overweg kunnen of meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken.

Ook kinderen van het voortgezet onderwijs kunnen wij helpen met een behandeling op maat. Dit zijn jongeren die zich niet goed kunnen concentreren of hoofdpijn, benauwdheid, hyperventilatie, vermoeidheid, pijn in rug, nek of handen hebben.

Indicatie bij volwassenen

Als volwassene kunt u al langer te maken hebben met blijvende klachten. Dit kunnen fysieke klachten zijn, maar ook overbelastingsklachten of klachten als gevolg van stress.

Vaak is al een lang traject van behandelingen gevolgd voordat een volwassene bij ons terecht komt. Het kan zijn dat uw klachten te maken hebben met primaire reflexen. Bespreek uw klachten met ons, zodat wij kunnen adviseren. Ook u bieden we een behandeling op maat.

Contact opnemen?

Staat uw klacht er niet bij of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Marieke of Adrienne.